Sunday, 8 December 2013

10 things make me love Kim Jong Kook that much


Nampaknya kesibukan memang membelenggu hidup aku sekarang... Sampai aku tak sempat nak updated blog ni sangat dan paling menyedihkan tak sempat nak blogwalking kat site hampa semua... Tapi jangan risau, hampa tetap dihatiku... However it is, aku tetap nak updated tentang Kim Jong Kook aku ni hah... Oppa! Oppa! Oppa! ... Saranghea... macam tak expect yang aku boleh jatuh cinta kat k-pop style ni... seriously dulu aku meluat dengan laki2 5% maskulin ni but then,sekarang aku dah 100% gilakan korean style yang aku kira dah terlalu lama melanda malaysia dan aku baru nak mula ikut... ohh sungguh ketinggalan zaman... hihihi...

Apa-apa pun aku tetap sukakan lelaki berjiwa maskulin... Dalam banyak2 aku tetap peminat setia Kim Jong Kook berbanding yang lain (walaupun Lee Min Ho pun hensem jugak) ...

Aku pun mulalah menggodek macam-macam web sebab nak tau apa yang Kookie aku suka... Here are the 10 things make me love Kim Jong Kook this much :-

1) Sebab dia sangat kacak bagi lelaki 38 tahun dan senyuman yang menawan dengan mata sepet dia...        
    OMG!!! ^.^


2) Dia penyanyi bersuara nyamuk sedangkan berbadan tiger (oh teruknya perumpamaan aku...hahah) dan         aku kira benda ni unik kat diri dia


3) Dia sangat hormatkan wanita... Sepanjang episode runningman yang aku tonton, kalau dengan perempuan     dia mesti akan mengalah la... wow,so gentleman.
4) Dia pandai buat tarian turbo (walaupun peliks)
5) Aku tak sangka dia setua tu, sebab dia ada badan yang kemas sebagai lelaki yang nak menginjak ke             angka 40-an... Oh sungguh tak sangka...mungkin sebab dia sangat jaga pemakanan dia


6) Mempunyai peminat yang ramai di Singapura... (tp aku Malaysia hokeyyy)... Nasib baik dia ada datang
    Malaysia walaupun aku tak berpeluang pergi (ah... aku belum capi tahap peminat fanatik kan)

7) Sebab dia utamakan keluarga... Sampai sekarang dalam usia 38 tahun masih tinggal dengan ibu bapa kat       anyang, South Korean sebagai lelaki bujang. Oh unbelieveable...


8) Dia sangat mudah rapat dengan budak-budak dan budak-budak pun sangat sukakan dia...




9) Dia suka mengomel dan nampak cute bila dia pok pek pok pek macam tu...hihihi
10) Kadang-kadang dia blurr dan sangat innocent ... seriously aku suka sifat tu...

Sekian sahaja...

Jal gayo

Sunday, 1 December 2013

REVIEW : Dresses from Kimisonweb.com




Macam mana hujung minggu uolls?
 Best tak? Mesti keluar jalan-jalan je kan... 
Untung la..
aku gak yang terperap kat umah... 
S.E.R.I.O.U.S.L.Y bosan weyh... (sambil buat muka stress!) ouchhh...

However, I still have my lappy besides me today.. yeppy!!! o.o
Alhamdulillah selesai la sesi berblogwalking dan terjah blog2 hampa kan...
And and and.... 
aku banyak jugak review blog-blog online business ni... (suka3x)...
Apa yang aku review? 
ahaks... bcos I'm a girl... 
so, yg aku tengok dan searching for...
of cos tak lain tak bukan... 
dress, kasut, baju, tudung...bla...bla...bla....

Ada yang aku minat tak... 
For sure ada la... takkan aku tgk je tanpa berperasaan..
Kita kan perempuan... Tanya la sapa tak teringin...
hihihi... Tunggu gaji noh... cemon baby....
Okeh... dalam banyak-banyak... aku suka baju kat blog ni...
simple je baju-baju dia ...
harga dah tentu sangat berpatutan dan boleh diterima akal...
Betul tak rugi... 
Ni aku bg hampa link blog tu... p tengok +++ cuci2x mata hampa tu taw....
Biaq blinq2 mata hampa... (sambil keluar simbol $$$$) ahhahahha...

yang paling aku suka.... jeng3....
SAFFIYA SHIFFON CARDIGAN-NUDE






RM49.00 sahaja hokeyy...

Ada lagi yang aku suka... Mai mai tengok mai...

Taraaaa...

But... Free size (fit up to M Size) oh malangnya... 
aku ni S pun belum tentu lepas...
ohhh dilema gadis bertubuh kecil...
Bergaya kan dress ni...Simple and sweet... nice of cos...
 Sapa yang M tu lompat2 sekarang...
Harga dia cuba teka?......
I
I
I
I
I
I
I
V
RM69.00 only
Put up your hand for PRINCESS DIANA-Dusty Pink Dress my dear...ahaks.

Last but not least...
Ariana Chiffon Dress- Sweet Pink


datang dalam 3 warna lembut yang memang menarik


Tiffany Blue


and nude..
quite expensive tp amat berbaloi untuk dimiliki..
RM149.00 

Ok sekian sahaja review aku untuk hari ini... Selamat mencuci mata ...

Jal Gayo