Sunday, 8 December 2013

10 things make me love Kim Jong Kook that much


Nampaknya kesibukan memang membelenggu hidup aku sekarang... Sampai aku tak sempat nak updated blog ni sangat dan paling menyedihkan tak sempat nak blogwalking kat site hampa semua... Tapi jangan risau, hampa tetap dihatiku... However it is, aku tetap nak updated tentang Kim Jong Kook aku ni hah... Oppa! Oppa! Oppa! ... Saranghea... macam tak expect yang aku boleh jatuh cinta kat k-pop style ni... seriously dulu aku meluat dengan laki2 5% maskulin ni but then,sekarang aku dah 100% gilakan korean style yang aku kira dah terlalu lama melanda malaysia dan aku baru nak mula ikut... ohh sungguh ketinggalan zaman... hihihi...

Apa-apa pun aku tetap sukakan lelaki berjiwa maskulin... Dalam banyak2 aku tetap peminat setia Kim Jong Kook berbanding yang lain (walaupun Lee Min Ho pun hensem jugak) ...

Aku pun mulalah menggodek macam-macam web sebab nak tau apa yang Kookie aku suka... Here are the 10 things make me love Kim Jong Kook this much :-

1) Sebab dia sangat kacak bagi lelaki 38 tahun dan senyuman yang menawan dengan mata sepet dia...        
    OMG!!! ^.^


2) Dia penyanyi bersuara nyamuk sedangkan berbadan tiger (oh teruknya perumpamaan aku...hahah) dan         aku kira benda ni unik kat diri dia


3) Dia sangat hormatkan wanita... Sepanjang episode runningman yang aku tonton, kalau dengan perempuan     dia mesti akan mengalah la... wow,so gentleman.
4) Dia pandai buat tarian turbo (walaupun peliks)
5) Aku tak sangka dia setua tu, sebab dia ada badan yang kemas sebagai lelaki yang nak menginjak ke             angka 40-an... Oh sungguh tak sangka...mungkin sebab dia sangat jaga pemakanan dia


6) Mempunyai peminat yang ramai di Singapura... (tp aku Malaysia hokeyyy)... Nasib baik dia ada datang
    Malaysia walaupun aku tak berpeluang pergi (ah... aku belum capi tahap peminat fanatik kan)

7) Sebab dia utamakan keluarga... Sampai sekarang dalam usia 38 tahun masih tinggal dengan ibu bapa kat       anyang, South Korean sebagai lelaki bujang. Oh unbelieveable...


8) Dia sangat mudah rapat dengan budak-budak dan budak-budak pun sangat sukakan dia...




9) Dia suka mengomel dan nampak cute bila dia pok pek pok pek macam tu...hihihi
10) Kadang-kadang dia blurr dan sangat innocent ... seriously aku suka sifat tu...

Sekian sahaja...

Jal gayo

Sunday, 1 December 2013

REVIEW : Dresses from Kimisonweb.com




Macam mana hujung minggu uolls?
 Best tak? Mesti keluar jalan-jalan je kan... 
Untung la..
aku gak yang terperap kat umah... 
S.E.R.I.O.U.S.L.Y bosan weyh... (sambil buat muka stress!) ouchhh...

However, I still have my lappy besides me today.. yeppy!!! o.o
Alhamdulillah selesai la sesi berblogwalking dan terjah blog2 hampa kan...
And and and.... 
aku banyak jugak review blog-blog online business ni... (suka3x)...
Apa yang aku review? 
ahaks... bcos I'm a girl... 
so, yg aku tengok dan searching for...
of cos tak lain tak bukan... 
dress, kasut, baju, tudung...bla...bla...bla....

Ada yang aku minat tak... 
For sure ada la... takkan aku tgk je tanpa berperasaan..
Kita kan perempuan... Tanya la sapa tak teringin...
hihihi... Tunggu gaji noh... cemon baby....
Okeh... dalam banyak-banyak... aku suka baju kat blog ni...
simple je baju-baju dia ...
harga dah tentu sangat berpatutan dan boleh diterima akal...
Betul tak rugi... 
Ni aku bg hampa link blog tu... p tengok +++ cuci2x mata hampa tu taw....
Biaq blinq2 mata hampa... (sambil keluar simbol $$$$) ahhahahha...

yang paling aku suka.... jeng3....
SAFFIYA SHIFFON CARDIGAN-NUDE






RM49.00 sahaja hokeyy...

Ada lagi yang aku suka... Mai mai tengok mai...

Taraaaa...

But... Free size (fit up to M Size) oh malangnya... 
aku ni S pun belum tentu lepas...
ohhh dilema gadis bertubuh kecil...
Bergaya kan dress ni...Simple and sweet... nice of cos...
 Sapa yang M tu lompat2 sekarang...
Harga dia cuba teka?......
I
I
I
I
I
I
I
V
RM69.00 only
Put up your hand for PRINCESS DIANA-Dusty Pink Dress my dear...ahaks.

Last but not least...
Ariana Chiffon Dress- Sweet Pink


datang dalam 3 warna lembut yang memang menarik


Tiffany Blue


and nude..
quite expensive tp amat berbaloi untuk dimiliki..
RM149.00 

Ok sekian sahaja review aku untuk hari ini... Selamat mencuci mata ...

Jal Gayo

Friday, 29 November 2013

been a while since....T.T



Apa khabar semua member2x blog...(ayat klise) ....
dah lama sangat rasanya aku tak updated apa-apa 
info yang bermanfaat untuk dikongsi kat blog aku ni ha
(bermaanfaat ke blog aku sebelum ni).... hehe... 
Whatever it is... aku nak berubah... betul2x nak berubah... 
InsyaAllah, aku akan cuba buat yang terbaik 
untuk ubah sikap aku dan cara aku berfikir. 
Nanti2 kita share sesama ya semua perkara yang
 aku rasa perlu dan kalian sudi dengar...

Tq sebab support aku walaupun hanya 18 orang follower aku... 
aku hargai dan sayang kalian sangat2.......... 
Siapalah aku tanpa kalian... eceeeececece......

Sebelum tu...baca ni...



Jal Gayo 

Tuesday, 10 September 2013

Kerana segelas susu :D

 Assalamualaikum....

"Amalan minum susu baik untuk membantu mengelakkan kerapuhan
 tulang dalam kalangan orang dewasa. 
Susu membekalkan nutrisi termasuk kalsium, kalium,
 fosporus, protein, vitamin A, D dan B12, yang mana 
melengkapkan diet harian akan membawa kesemua nutrisi penting ini ke dalam tubuh seseorang,
 lantas menjadikan peminum susu lebih bertenaga."

Mukadimah panjang lebar aku bermula di sini....
Akhirnya sepanjang 21 tahun diberi kesempatan 
hidup atas muka bumi Allah S.W.T yang luas ini...
Ini baru pertama kali aku dipaksa minum susu setelah dewasa
ulang... (dewasa) =)
rasa macam baby balik sebab minum susu...
Almaklumlah..aku memang tak boleh minum susu...

Kalau dulu, asal bau susu ja dah nak muntah...
padahal baru ja letak kat hujung mulut...
belum start minum lagi dah nak muntah...
Tapi mungkin mind set ja...
Bak kata Nelson Mandela...

"It always seems impossible until it is done" ...

hihihi... jom tengok muka paksa aku kena minum susu...
tapi tak pa...
lama-lama aku mula menyukainya...
cewah...

    
  
Sekian

Sunday, 9 June 2013

baru 7 bulan kan???




Bangun pagi gosok gigi terus terpacak depan lappy...
godek punya godek...
 tengahari berlalu...
 and......

what??!!! 

terkejut aku baca berita gempak ni ha...
diana danielle dah selamat melahirkan anak lelaki?
 it's tooo fast bebeh... hahahah...
 tak silap aku depa kahwin bulan 11 hari tu kan... 
a week later diana danielle bagi tahu dia  preggy... 
then baru bulan 6 kot dah beranak? was2...hahaha... 

Apa-apa pun siapa kita untuk judge kan?
dah rezeki...hihi...
Tahniah bro and sis... 
omey sangat baby uollss... 
mcm ma n pa dia... congrats...



Saturday, 6 April 2013

:: we are aizoners ::


We are aizoners my fwen...
 ayuh tunjukkan betapa korang minat kat Aizat Amdan...
mari ramai2 siapa yang minat jejaka kacak ni support beliau...
...untuk ABPBH 7hb April 2013 atau lebih tepat lagi malam esok ...
btw, aku berbesar hati +++ terharu...
bila dpt tiket free kot malam esok...
Alhamdulillah... walaupun jauh dari stage aku rasa, tapi oke la dari tak dak...
still berbaloi kan? wink2 ^_^ (kelihatan jakun di situ... taw ke 'jakun' tu apa?) hehe
neway, tengs to akak Zila Aizoners yang bagi tiket free kat we olls...
can't wait... later aku updated lg k?



tenkiu akak ieda tec's yang susah payah arrange pembahagian tiket ni...
pengalaman ni... terbaik la... 
apa kata hampa enjoy video ni... khas untuk hampa... :D

video

Monday, 18 March 2013

:: Alhamdulillah ::



memang perit gila nak habiskan hari ni... 
tapi bersyukur la semuanya dah selesai... 
mungkin akan tersemat seribu benci... 
atau amarah yang takkan berpenghujung...
.
.
walau apa jua keadaannya.. 
aku mohon maaf atas segala ketelanjuran kata-kata... 
aku juga manusia biasa yang tak pernah lepas dari melakukan kesilapan... 
setiap dari kita pernah ada lipatan masa silam dan berselisih pendapat... 
Tak pe... apa yang jadi...
aku akan simpan sebagai satu kenangan...
...dan menjadi pengajaran terbaik dalam hidup aku... 
.
.
.
Betullah... dalam kita bertekad untuk berubah,...
Allah akan menduga kita dan...
aku anggap ini sebahagian daripada ujian yang Allah anugerahkan untuk aku... 
aku redha... Sebab aku yakin dengan Allah S.W.T....
.
.
.

"Barangsiapa yang menempuh perjalanan dengan tujuan menuntut ilmu, nescaya Allah S.W.T akan memudahkan jalan ke syurga buatnya..."
.
.
.
.
dan aku anggap ini sebahagian jalan yang aku perlu tempuhi dalam usaha aku menuntut ilmu yang Allah S.W.T redhai... aku bukannya sesiapa... aku hanya manusia yang jatuh dan bangun dalam setiap perjalananku... terima kasih kerana teguran yang mampu buat aku sedar yang... masih terlalu banyak perkara yang aku perlu perbaiki... aku harap.... jangan pernah berdendam... doakan aku sebagai sahabat kalian dan aku turut mendoakan yang terbaik untuk kalian... kerana aku sedang mengalami dugaan dalam usaha aku berubah menjadi muslimah sejati... InsyaAllah...
.
.
.
.
Disebaliknya, Alhamdulillah.... angah (adik perempuan paling comel dalam famili aku) dah berjaya dapat 3.5 dalam STPM beliau... tahniah sayang... akak bangga dengan hang... mesti mak ayah pun bangga dengan kejayaan hang ni... nanti balik akak belanja la kek helikopter sebab akak tak mampu la nak beli helikopter sebijik (macam yg hang request tu... tetttt...hahhaha) ... watever it is... hang berjaya pun atas hasil usaha bersengkang mata dan mengerah keringat hang yang tak henti tu... doa yang tak putus-putus.. nampaknya semua yang hang usahakan tu dah membuahkan hasil... 


.
.
.
.
akak harap kejayaan hang ni bakal menjadi titik tolak untuk abang (alip) dan adik contohi...
I'm proud to be your sister my dear... 
congrats... :D
abg apis hang pon ucap tahniah kat dugong afrika...
hahahha....
cayang hang...
Alhamdulillah...


Monday, 11 March 2013

:: COMMerce Day ::

PROMOSI hangat !!!! Datang lah beramai-ramai ke COMMERCE WEEK.. jangan lupa singgah ke gerai no.5 DPR2B. Pelbagai makanan disediakan dan banyak hadiah yang menarik menanti anda !!!!!!
Tarikh : 5 - 7 March 2013
Masa: 9 Pagi - 6 Petang
Tempat : Foyer & Tempat Letak Kereta JPG




Saturday, 9 March 2013

:: such a beautiful day ::

Bismillah.....
first of all............


dah lama rasanya tak menaip (wah ayat blogger)... hahhaha...
lately memang lah tersangat bzi...
sampaikan nak makan pun kadang2 dah tak menyempat...
kalah pm baq ang...hahhaha
tak banyak pun nak cerita....
sebab sekarang ni aku tersangat...sangat...sangatlah malas....
yang aku taw hari-hari layan korea ja..
orang dah nak habis gelombang K-pop terbabit...
aku baru nak mula...
hahhaha... itu biasa...
yang aku nak cerita ni bukan apa lah...
semalam pertama kali setelah 5 tahun lebih aku tak jumpa kawan baik aku ni ha...
dulu kami bertiga...
tapi masing-masing dah berhijrah merata hala...
so yang tinggal berdua ja yang masih utuh berkawan...
ewah hey...


yes yang sebelah kanan anda...MASTHURA YAHAYA a.k.a yaya...
.
.
.
.
.

guess what... which one is me? hahaha...
tara....kiri kot...pelik kan aku dulu...?
am i chance a lot...?
.
.
.
.
.
.
dah lama tak jumpa dia tapi dia tetap sama ja...
malangnya aku tak jumpa gambar kami bertiga... 
mana ntah aku letak..
ke aku tak pernah simpan...
Wallahualam...
apa punya kawan la aku ni kan...?
pape pun Alhamdulillah dah bertemu kembali...
walaupun dalam kesibukan aku ni ha...
aku gagahkan jugak jumpa dia kat kenduri akak dia..
kawen serentak katanya...
aku bergegas ke sana (wah *bergegas...huhu) bersama nabilah (gambar sebelah kiri anda)
pape pun... ni jew gambar yang sempat kami snap...


and now... taraaaa!! aku dah berubah terlalau banyak...
kawan-kawan aku pun...
project juta-juta tu hak kita...
love u my friend...
BFF forever...


Wednesday, 27 February 2013

why do I love to read book? :D


yeah... anyway, where we r going to start? 
ermmm... I'm n0t really really sure... hahhaha...
hover ! btw, practice make perfect... !
am I ryte? is not wrong to try out something.. kan? hahahha... 
stop bubbling my dear... 
ok... lets going straight into the point... :D huhuhu.... 
.
.
.
.
ishhh...payah ben0 cakap omputih ni... hihihi... 
sebenarnya nak cerita kat hampa semua 
pengunjung blog cek yang dikasihi...
sangat ku hargai kehadiran korang....
.
.
.
.
.
Topik utama hari ni....
Kenapa aku suka sangat baca buku?
memang la aku mengaku...
mengantuk gila baca buku tu...
nak habiskan satu page pun...
Ya Rabbi..... gila seksa la...
tapi.......
ada satu rahsia kenapa aku suka baca buku...
nak tau pasaipa?
.
.
.
.
Pertama  
aku akan kelihatan seolah-olah budak perempuan yang begitu ayu dan intelligent sekali..
               Dengan buku... wah kelas kau maria... hahahahha...
nak-nak pulak masa tu aku kat library...     
               datang dengan buku... duduk sambil khusyuk baca buku tu... 
how nice muka aku masa tu... just sweet... 
muka budak pandai....hahahha... (poyo giler perempuan ni...!)


.
.
.

Kedua  
Aku suka picture warna-warni yang ada dalam buku tu....bukan aku baca pun...tgk gambar jer...hihi...
.
.
.
Ketiga  
Berbekalkan ilmu di dada yang tak seberapa ni ... 
yang habuan baca dalam lena ngan tersengguk-sengguk tu... 
boleh la jugak aku detect sape2 yang nak cuba tipu aku kan... 
tambah2 bnda yang aku baru je sudah baca tadi...
ha... siap la sape2 yg ada niat nak buat kerja kantoi tu...
.
.
.
Keempat  
korang ingat pengarang ni menulis sehari dua ka? 
ingat senang ka nak cari idea, nak kumpulkan fakta pasal apa yang dia nak tulis... 
aku sebagai seorang yang prihatin (hihi... yakin jer) 
so, aku hargailah hasil tulisan diorang... kan... ? murni tak hasrat aku tu...
.
.
.

Kelima 
Disebabkan aku suka baca buku, jadi... 
secara tak lansung aku telah berjaya melariskan buku-buku yang ada di pasaran 
....dan membuatkan si penulis buku terbabit berbesar hati 
....sebab buku tuliasan beliau berjaya dijual dengan laris 
....dan dibeli oleh orang macam aku ni...
bagus kan aku... ??
mesti sejuk perut mak aku mengandung kat aku...
hahahhaha...


Thursday, 14 February 2013

take note please ! i'm not u0lls PA....



Semua sihat ke? Dah makan? 
macam mana hari-hari hampa sepanjang kita tak bertemu ni...
(ewah hyey poyos sudah) huhu... 
petang ni sembang kosong la yew... :D 
aku memang nak cerita benda yang jahat ja petang ni...
aku harap ni tak jadi publicity murahan! 0oppss! huhu...
 bukan apa... banyak benda yang buat aku geram... 
sangatlah tidak profesional aku nak bercerita kat sini... 
tapi apa aku peduli... ni blog cek ! 
apa cek nak tulis pun cek punya suka la! wah gangster!!! hehe (>.<)... 
bila tahap kesabaran aku dah melampau tahap maximum inilah yang jadi...



.
.
.
.


Please take NOTE!!! I'm not u0llss PA... 
penat sangat bila kita asyik nak kena ingatkan apa nak kena buat... 
apa yang tak siap lagi... 
walhal aku bukannya ketua kumpulan sama sekali...
aku tak marah cuma aku rasa ni saat sesuai untuk aku menegur... 
kalau ada yang makan hati pas apa yang aku tulis ni... 
harap beranikan diri datang bersemuka dan kita selesaikan masalah ni cara 'gentle'...
I'm repeat ! GENTLE ! (aku tengah marah ni...wah ! buleh tara tu? hehe)
.
.
.

kerja kumpulan memerlukan kerjasama
...dan semua ahli patut ambil tahu apa peranan mereka... 
setakat cakap BUNG BANG BUNG BANG tapi habuk pun tak dak, 
aku nasihatkan baik hampa p cakap dengan dinding ja... 
aku tak mau dengaq... buat sakit telinga aku ja...
tak payah nak tunjuk yang CONFIDENT  level hampa begitu jitu malahan mampu membuatkan aku getar lutut tak buleh berdiri bila dengar hujah-hujah KOSONG hampa tu...! 
BALIK KAMPUNG TANAM UBI la weh... 
boleh rebus buat makanan zaman perang jepun... 
geram pulak aku tetiba ... 
esok lusa kelas dah nak start, hari ni baru terhegeh-hegeh nak tanya...

"apa nak kena buat yew"
"kita ada asignment apa yek?"
"aku tak ingat apa-apa...cuba hang kasi aku ingat"
.
.
.
.

Kawan.... mai sini nak habaq n0h... 
sia-sia Allah bagi akal untuk berfikir dan otak untuk mengingat...
tapi kita malas nak gunakan...
tahniah... ! hampa semua lakukan kerja dengan AMAT BAIK!!! 
aku bukan nak bertindak macam budak-budak tapi dah la kelas tak nak datang... 
bila suruh ambik apa-apa daripada lecturers semua buat muka TAPIR... 
sangatlah geram aku ni di ketika itu.. 
Sabar wawa! Allah tengah menguji hang dengan kurniaan ahli kumpulan yang teramat istimewa ini... 
aku harap hampa baca dan berubah... 
ambillah inisiatif untuk maju... 
masa kerja nanti tak dak sapa nak tolong hampa... 
even aku pun tak buleh nak p tolong ingatkan hampa apa nak kena buat...?
apa nak kena siapkan... ?
please all my group member yang bijak pandai...
berhenti dari menyusahkan diri sendiri dengan sifat malas-malas anda 
...dan turut menyusahkan mereka di sekeliling anda yang nak belajar dengan tenang dan bahagia...




P/s : I' not u0llss PA ....


Sunday, 27 January 2013

awatlah cerdik sangat ?



katanya masa terbaik adalah masa kita bersama keluarga... memang pun kan.. ! 
keluarga adalah teman terbaik  setakat ni... sepanjang tiga empat hari aku kat rumah... 
wah terasa diri ini begitu berharga... ! huhu (mcm iklan LOREAL lak) =)
pendek kata (panjang tak kata lagi...hehe) 
aku ni memang mendahulukan keluarga lebih daripada segalanya... 
family first... ! family is always right ! family just like a umbrella ! 
wah segala macam aku dok merapu kat hampa n0h...
.
.
.
.
.

macam biasalah...
 waktu petang macam ni aktiviti famili aku tak tentu... 
ikut suka hampa la nak buat apa kan...
yang pasti...
masa aku memang depan TV ja la kan...
oh my baby ! hoverr habaq ang !
memandangkan aku suka makan...
and....yang ada dalam peti sejuk hanyalah 
ICE CREAM !
apa lagi... bedai ja la... 
taw dak *bedai tu apa? 
*translate = sapu jer la...
.
.
.

wah dengan penuh kenikmatan aku melahap ais krim terbabit...
tengah syok-syok layan...
tup ! tup ! adik aku dengan lemah gemalai nya rampas sudu dari aku...
uish! terperanjat hamba... hahahha
dengan bahagia + muka selamba tu...
ditelannya ais krim aku dengan innocentnya...
taw apa dia kata?
.
.
.
.
.

sambil tunjuk plastik ubat dia kat aku...
.
.
"kat sini tulis makan ubat ni lepas makan..."
.
.
.

cerdik lagi bijaksana bijaksini adik aku ni...
sapa ajaq tak tau makan ais krim sebelum makan ubat...
taw la instruction dia makan selepas makan kan...
tapi bukan melantak ais krim...
nak hilang sakit terus parah...
and the m0st worst things!
tu ais krim aku... !
huhu... 
cerdik sungguh... :D



***siblings ... 


**fr0m mak + ayah yang cantik + kacak ni... :D


ikhlas dari hati...


i love my family... 

Friday, 25 January 2013

:: seakan kelahiran semula ::



Semenjak dua ni terdetik juga kat hati aku ni untuk maju selangkah lagi ke depan... yang pasti aku teringin sangat nak berubah... hampa mesti nak tau kan aku nak berubah macam mana lagi...




Pelik tak kalau aku kata yang aku teringin nak bertudung labuh? Entah la... aku rasa hampa kena faham dan kena mengerti... memang la aku tau yang tudung tu tak membawa apa-apa erti kalau perangai kita masih sama macam dulu jugak kan...? tapi kan Allah S.W.T telah berfirman dalam surah Al-ahzab ayat 59 :


"Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. "


Honestly, bila aku tengok ja perempuan-perempuan kat luar sana yang bertudung labuh tu kadangkala memang terbayang jugak la...
macam manalah agaknya rupa aku dengan tudung labuh macam tu kan...? huhu... 
.
.
.
.
.

Sebenarnya Islam tu indah sangat... dia tak mewajibkan pun kita pakai tudung labuh sampai tutup lutut-lutut kita tu... cukuplah sekadar menutupi dada... 
Indah kan Islam...?
 Islam tak menyusahkan malahan menyenangkan... 
bukan kata pakai tudung bawal tu tak menutup dada... 
cuma kan lebih elok kalau kita tutup hiasan berharga yang Allah kurniakan ni dengan lebih rapi lagi... 
aku pun macam kebanyakkan hampa jugak (eh...tak mention sapa-sapa taw)... 
.
.
.
.
.


tak sempurna sebab kita ni insan yang lemah... 
tak pernah lepas dari kesalahan... 
cuma, aku yakin satu hari nanti Allah S.W.T akan berikan aku ruang dan peluang untuk berubah ke arah yang lebih baik... 
hidayah bukan datang dengan sendiri, kita kena cari... 
cumanya aku perlukan sedikit masa saja lagi... sikit ja untuk aku betul-betul ready dan sempurnakan segala ibadah aku.... 
.
.
.
.
.
kalau yew pun kita nak berubah tak perlulah drastik... sebab sesuatu yang cepat, lazimnya tak kekal lama... kalau boleh aku nak perubahan yang aku buat tu nanti InsyaAllah akan berkekalan sampai bila-bila... 
Semoga Allah memberikan aku keizinan untuk memperbaiki diri aku... sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, Allahuakhbar ! Allah Maha Besar... ayuh kita pun sama-sama berubah... InsyaAllah... ada jalannya... Teruskan berdoa sebab Allah Maha Mendengar setiap doa hambanya.... :D





Salam petang



Wednesday, 23 January 2013

:: Vitamin C ::



I'm getting older and.... older.... ewah heyyy... baru sedar diri rupanya... 
disebabkan itu jugak lah aku nak ajak hampa semua makan supplemen sebab tak semua antara kita makan makanan seimbang setiap hari kan... :D 
McD hari-hari apa? hahahha... gurau noh... 
ni ha, tetiba terlintas nak makan supplemen untuk kulit... 
dah banyak aku buat review kat google... baca entri blog and review member-member kan...

.
.
.
.
.
.

nowadays, vitamin c pun dah ada macam-macam jenis... yang aku taw setakat ni redoxon, flavette, shaklee, shine, 21 century... kawan aku dah try dah shaklee tu... dalam process lagi... dia tak gtaw aku lagi apa effect dia... tak pe... yang pasti after servey (lawatan muhibah aku ke blog-blog hebat ni) aku yakin yang aku akan memilih blackmores dulu buat masa ni... yang pasti kalau tak sesuai aku akan bertukar... boleh ke macam tu... ? hahha... nanti aku tanya pakar...
oke ni Vitamin C 500mg yang aku nak ambil tu... sebenarnya badan manusia hanya memerlukan kandungan vitamin yang kurang daripada 2000mg ... bagi dewasa kandungan vitamin C tu at least 90mg sehari... tu 500mg yang aku ambil tu kiranya memadailah...



yang ini jenama Blackmore 500mg  (pic dari *google )

.
.
.
 tak kisahlah hampa nak makan Vitamin C jenama apa sekalipun sebab Vitamin C sangatlah tidak berbahaya... InsyaAllah... Plus2... Vitamin C membantu mempercepatkan luka untuk sembuh, menyihatkan dan menguatkan gusi, mencantikkan kulit dan antioksidant , membantu menambah collagen dalam kulit supaya kulit tak cepat berkedut dan kelihatan tua dari usia... 
.
.
.
.
.
.
aku ada baca yang apabila kita menjangkau angka 20an (aku lewtu) kita kehilangan collegen dalam badan sebanyak 1.5 % setiap tahun...s0, dengan cara pengambilan vitamin dan supplemen ni In sha Allah akan membantu kita untuk mengekalkan dan menjaga kesihatan kulit... tapi hampa jangan lupa minum air banyak-banyak...sebab badan memerlukan air masa proses pengoksidaan ni berlaku... ayuh kawan-kawan... semua nak cantik kan? 





Tuesday, 22 January 2013

hari ini dalam SEJARAH !



Dengan terkejar-kejar aku memulakan pagiku hari ni... as all people know, aku terkenal dengan minah yang lambat bangun pagi... susah btoi nak bangun bila dah start tidoq... bak kata mak aku... "hang kalau tidoq, bom meletup kat sebelah pun tak dengaq (dengar ) "... tu la yg mak aku selalu cakap... aku rasa mak hampa pun sama kot... hahhaa... back to our story...aku bangun masa tu dah la 7.20 camtu... MasyaAllah subuh aku?? tercengang sat... subuh gajah la aku pagi ni... tu pun bangun sebab yana ketuk pintu nak datang print slip result... (fyi, print service are available... ehem...ehem...sempat lagi promote) hahhaha... 

macam mana aku nak combined citer aku terbangun lambat dengan aku ber 'bawal' hari ni yerk? sumpah hampa tak faham apa aku dok merepek ni kan? hahha... watever la... yang pasti aku nak habaq kat hampa yang aku berjaya membentuk tudung bawal sarat berat manik kat kepala aku hari ini... 

Taraa... ! bling-bling u0llss...hihik




memang diketahui umum, tudung + baju kurung aku p kelas memang simple... paling kuat pun dok ulang baju hat tu jugak... besa la... cheq kan study lagi... belajar pun guna duit pinjaman...tak mampu nak beli baju mahal-mahal...lagi satu aku ni memang suka sangat pakai tudung syria... taw kan syria tu apa? amboiii terlaser... hahhaha... memang malas nak ber 'iron' bagai kalau jenis aku ni... yang aku taw sarung ja... siap...semudah 1,2,3 ! hahhaa... tapi sekarang mood aku nak bertudung bawal ni memang selalu ja ada... sebab jeles tgk budak kelas aku pakai bawal molek-molek belaka... s0 kalau tak cuba sekarang bila lagi kan... benda kalau tak biasakan sampai bila-bila pun tak biasa... hihi...

yang penting ada benda nak story...ni first time zarul a.k.a zaza ketua kelas kami nak panggil nama seorang demi seorang untuk kehadiran...semua antara kami pun dipanggil dan acara sahut-menyahut bermula... sampai ja kat mira...

"noor amirah binti nahari..! "
"ye saye"
ok...

aku pulak pandai-pandai jer menambah...

"AMIRAH hadir NAHARI belum lagi..."


semua orang diam..tengah fikir kot apa aku nak cuba sampaikan ni...lastly,ikah ngan mira sebelah aku tersengih-sengih gelakkan aku...kuang3..


 motif la aku ni...kelakar sangat lew tu... (tangan atas bahu)...
aku pun tak pasti nape aku buat perkara macam tu...but the facts, aku malu giler kat jiran sebelah meja aku,si ikah dan si mira...tp sori sangat-sangat mira... bukan niat nak mempermainkan nama keluarga ni... so sori [sambil buat muka comel  >.<

mood aku nak bergambar hari ni nampak gayanya membuak-buak... s0, ayuh kita tgk gambar free...

DPR6 * keep miss u girls.... :D


wink **

senyum s0kmo la saing-saing amb0 ni... :D


coridor ni jgk erk jd tempat nak bergambar... :D

okeh la...actually banyak lagi gambar nak tunjuk kat hampa... tapi dah tak larat nak upload and yang paling penting cheq nak p beradu sat noh... hampa tunggu next entry check okeh... tenkiu sudi berkunjung... jasamu dikenang... <3


ikhlas dari hati