Wednesday, 27 February 2013

why do I love to read book? :D


yeah... anyway, where we r going to start? 
ermmm... I'm n0t really really sure... hahhaha...
hover ! btw, practice make perfect... !
am I ryte? is not wrong to try out something.. kan? hahahha... 
stop bubbling my dear... 
ok... lets going straight into the point... :D huhuhu.... 
.
.
.
.
ishhh...payah ben0 cakap omputih ni... hihihi... 
sebenarnya nak cerita kat hampa semua 
pengunjung blog cek yang dikasihi...
sangat ku hargai kehadiran korang....
.
.
.
.
.
Topik utama hari ni....
Kenapa aku suka sangat baca buku?
memang la aku mengaku...
mengantuk gila baca buku tu...
nak habiskan satu page pun...
Ya Rabbi..... gila seksa la...
tapi.......
ada satu rahsia kenapa aku suka baca buku...
nak tau pasaipa?
.
.
.
.
Pertama  
aku akan kelihatan seolah-olah budak perempuan yang begitu ayu dan intelligent sekali..
               Dengan buku... wah kelas kau maria... hahahahha...
nak-nak pulak masa tu aku kat library...     
               datang dengan buku... duduk sambil khusyuk baca buku tu... 
how nice muka aku masa tu... just sweet... 
muka budak pandai....hahahha... (poyo giler perempuan ni...!)


.
.
.

Kedua  
Aku suka picture warna-warni yang ada dalam buku tu....bukan aku baca pun...tgk gambar jer...hihi...
.
.
.
Ketiga  
Berbekalkan ilmu di dada yang tak seberapa ni ... 
yang habuan baca dalam lena ngan tersengguk-sengguk tu... 
boleh la jugak aku detect sape2 yang nak cuba tipu aku kan... 
tambah2 bnda yang aku baru je sudah baca tadi...
ha... siap la sape2 yg ada niat nak buat kerja kantoi tu...
.
.
.
Keempat  
korang ingat pengarang ni menulis sehari dua ka? 
ingat senang ka nak cari idea, nak kumpulkan fakta pasal apa yang dia nak tulis... 
aku sebagai seorang yang prihatin (hihi... yakin jer) 
so, aku hargailah hasil tulisan diorang... kan... ? murni tak hasrat aku tu...
.
.
.

Kelima 
Disebabkan aku suka baca buku, jadi... 
secara tak lansung aku telah berjaya melariskan buku-buku yang ada di pasaran 
....dan membuatkan si penulis buku terbabit berbesar hati 
....sebab buku tuliasan beliau berjaya dijual dengan laris 
....dan dibeli oleh orang macam aku ni...
bagus kan aku... ??
mesti sejuk perut mak aku mengandung kat aku...
hahahhaha...


No comments:

Post a Comment